Сайт на 4а клас - ОУ" Любен Каравелов" Ямбол 2008/2009 година

 
Сайт на 4а клас - ОУ" Любен Каравелов" Ямбол 2008/2009 година

 
Рейтинг: 3.00
(137)
Добре дошли при нас!
Ето ни и нас!
Забавления за момичета
Видео
Специално за теб!
ЗВЕЗДИ
Написано от нас
Забавления за момчета
Картички
Вицове
Помощ от приятел/учителят подсказва/
Любопитно и интересно
10-те най!
За родители
Фото Галерия
Много полезно!!!
Нашите празници
Aх, морето!


НОВИНКИ 5 клас Моята България Вижте това!

10-те най! / По света

26 Юни 08, 06:46
10те най-практикувани спорта
Спортът е едно от най-полезните занимания, които поддържат духа и тялото в кондиция и добро здраве. Всеки избира да практикува най-подходящия за него спорт, който съответства на неговия характер и физически способности.Спортовете са практикуват от най-ранна възраст, като при някои деца това се превръща и в професионална реализация и тяхната кариера се гради основно върху спортните им умения. Самите спортни състезание идват от времето на Древна Гърция, когато са били създадени за да се сравняват умение и физически възможности. За древните елини са били важни не само умствените възможности, но и физическото здраве.
 
Футбол
Баскетбол
Вижте изображението в пълен размер




Футболът е един от на-разпространените спорта в света. Държавата майка - родината на този спорт е Англия. Този спорт е много разпространен в Европа и Южна Америка, като постепенно навлиза в Африка, Азия и Северна Америка.
Баскетболът е спортна игра, която има популярност по всички континенти. Играе се от малки и големи. Достатъчно е да има кош, топка и добра настилка. Много разпространена игра е в Северна Америка и Европа.
Плуване
Тичане
Вижте изображението в пълен размерЕдин от най-полезните спортове. Препоръчва се от лекари специалисти за поддържане на психическо и физическо здраве. Въздейства благоприятно върху ставите и органите. За съжаление може да се плува само където има вода, което ограничава до известна степен практикуването му. Тичане, спринтиране или крос е спорт, който може да се практикува любителски или професионално. Подпомага поддържане на тялото в добра кондиция. Хубаво е да се тича на места с чист въздух, т.к. белите дробове се ‘отварят’.
Йога
Колело

Йогата е индийска гимнастика включваща физически, дихателни и медитативни упражнения. Води се за много полезна за здравето на човек. Добре е практикуването на йога да се извършва под наблюдение на специалист в тази област.

Каране на колело - разпространено повече като превозно средство, но и вид спорт, който може да се практикува любителски и професионално. Едно от най-известните състезания с колела е ‘Tour de France’.
Бойни изкуства
Фитнес

Бойните изкуства се водят като спорт развиващ сила, гъвкавост и бързина. Създадени за самоотбрана и защита, но се прилагат в различни ситуации. Бойните изкуства имат много стилове и техники, което превръща този спорт в много атрактивен и предизвикателен.
Фитнесът се разпространява все повече. Тренировките във фитнеса са специално за поддържане на здраво тяло и сила. При този вид спорт за по-бързи и добри резултати много хора използват различни хранителни добавки. Честото практикуване води до трайни и добри резултати.
Ски
Алпинизъм

Ските са зимен спорт, който може да се практикува единствено в заснежени места и планини. На някой места, като например Дубай има всесезонни писти за ски. С този вид спорт се развива гъвкавост и здрави крака. Добре е да се мине професионална подготовка преди да се захване човек със ски.
Алпинизмът или катереното е един спорт, който се избира от хора обичащи големи предизвикателства свързани с големи физически натоварвания. Добре е да има добра екипировка и физическа подготовка. За страстните катерачи има и изкуствени стени, на които може да тренират своите умения.
/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.1057