Сайт на 4а клас - ОУ" Любен Каравелов" Ямбол 2008/2009 година

 
Сайт на 4а клас - ОУ" Любен Каравелов" Ямбол 2008/2009 година

 
Рейтинг: 3.00
(137)
Добре дошли при нас!
Ето ни и нас!
Забавления за момичета
Видео
Специално за теб!
ЗВЕЗДИ
Написано от нас
Забавления за момчета
Картички
Вицове
Помощ от приятел/учителят подсказва/
Любопитно и интересно
10-те най!
За родители
Фото Галерия
Много полезно!!!
Нашите празници
Aх, морето!


НОВИНКИ 5 клас Моята България Вижте това!

За родители / Златни пясъци, май 2009

01 Март 09, 21:39
Малко информация
Лицензиран туроператор- Елиятур-Бургас
адрес: 8000 Бургас,  кв. Братя Миладинови,  бл. 1Б вх.А ет.4, тел.: +359 56 38888
 

хотел Златен рог Три звездиТри звездиТри звезди

   Златни пясъци

http://www.journey.bg/hotels/hotel.php?hotel=3391
http://www.ayatravel.net/bg/object-details.php?id_obj=150
В стаите: SAT TV климатик самост. сан. възел тераса
В комплекса: асансьор информация паркинг салон с TV телефон в хотела
Бизнес услуги: интернет зала
Спорт: билярд мини футбол (джаги) открит басейн тенис маса фитнес център
За децата: детска площадка детски басейн
Предлага: игрище за плажен волейбол

РАЗПОЛОЖЕНИЕ: намира се на 500 м. от плажа. Построен през 2004 г.

В ХОТЕЛА: ресторант, лоби бар, открит басейн с шезлонги и чадъри, детски басейн, сейф, обменно бюро, билярд, детска площадка, паркинг.

В СТАЯТА: телефон, собствен санитарен възел, балкон.

Разположен в живописeн и eкологично чист залив в северната част на Черноморскотокрайбрежие, курортът Златни пясъци e само на 18 км. от гр. Варна.

Намира се в Природния парк Златни пясъци, който разположен на надморска височина 277 м. и площ от над 1320 ха. и е обявен за защитена територия през 1943 год.Туристическият комплекс Златни пясъци обхваща площ от 177,13 хектара. Така по-голямата част от парка е съхранена в естествения си вид, без човешка намеса. Близостта с морето, мекият климат и морският бриз силно са повлияли флората и фаунатав парка, поради което той силно се отличава от другитенационални паркове. Гъста гора от широколистни дървета, обвити в лиани на по-високите места плавно се спуска към морския бряг.

Сред този великолепен горски масив са разположени 69 хотела, 14 от които са 4-звездни, а по-голяма част от останалите са 3-звездни. Множество заведения за хранене, спорт и развлечения има не само край плажната ивица, но и сред красивата зеленина. Златистият плаж започва буквално в подножието на гората. Огромно богатство на курорта са целебните минерални източници.

Златни пясъци е носител на "Син флаг" - престижна международна награда за екологично чист курорт. Ежемесечно се проверяват най-важните микробиологични и физикохимични стойности на атмосферата, морето и пясъка. В границите на комплекса транспорта за туристите е осигурен от няколко вида транспортни средства - велорикши, колелета, мини-влакчета и движещи се със слънчеви батерии соларни таксита.

МОРЕ И ПЛАЖ: Дължина на плажната ивица в курорта – 3,5 км., която на места достига 100 метра ширина и се слави като един от най-добрите пясъчни плажове в Европа. Плажът е равен, покрит със златист ситен пясък. Пясъчното морско дъно плавно се спуска в морето, липсват скали и резки промени на дъното.

Чистите и спокойни морски води с ниско съдържание на соли, по-ниско от това на Средиземно море например, и отсъствие на опасни за хората риби и животни, са подходящи за къпане на деца и за подводно плуване.

КЛИМАТ: Климатът е мек, умерено-континентален, близък до климата на известните средиземноморски курорти.

Средната температура през деня в летните месеци е: на въздуха - 27 °С, а на морската вода - 24 °С.

Лятото е дълго и топло, поради което слънчевите бани са възможни от май до октомври. Жегите тук не се чувстват заради морския бриз. Липсват големи температурни амплитуди.

Мекото и хубаво време през ранна пролет и късна есен идеално подхождат за провеждане както на балнео- и морелечение, така и на конгресни и конферентни мероприятия и краткотраен отдих.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1304